Rode wijn

Altavins, Almodi Petit Negre

€ 7,76

Beschikbaarheid: In voorraad

Altavins, Almodi Petit Negre is beschikbaar in meervoud van 6

Korte omschrijving

Aromatische wijn met intense aroma's van rood fruit. Tikkeltje spicy met een heerlijk zachte afdronk.

Altavins, Almodi Petit Negre

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Altavins, Almodi Petit Negre

Details

Altavins
Altavins Viticulors


De DO Terra Alta is een kleine wijnregio in het zuid-westen van Catalonië op zo'n 200 km afstand van Barcelona. Deze regio vertegenwoordigt een duizend jaar oude Mediterrane geschiedenis en traditie. Door de kleine wijnproducent Altavins worden hier wijnen geproduceerd van een bijzondere finesse door het bijzondere terroir en het gebruik van traditionele druivenrassen. De filosofie is om wijn te produceren met repect voor het milieu. Dit is relatief eenvoudig. Door de constant aanwezige luchtstromen en lage neerslag komen schimmelziekten op de druivenstokken nauwelijks voor, zodat er nauwelijks hoeft te worden gesproeid met fungiciden.

Terroir:
Het terroir wordt gekenmerkt door de relatief hoge ligging tussen 350 en 550 m boven zeeniveau. Dit geeft een verkoelende werking op de zeer overvloedige zonneschijn. Tot en met de oogsttijd staat er vrijwel voortdurend een verkoelende bries, deels afkomstig van de nabije Middellandse zee, deels uit het Ebro-dal dat om dit gebied heen ligt. De bodems zijn kalkrijk en weinig humusrijk. De structuur ervan is dicht, zodat de druiven hun water diep uit de grond moeten halen. Dit levert wijnen op met veel structuur en extract. Terra Alta wordt door Spaanse topvinologen als een van de grote wijngebieden van de toekomst beschouwd.

ALMODI PETIT NEGRE

Vinificatie:
de druiven worden met de hand geplukt. Koude inweking en fermentatie temperatuurgecontroleerd op RVS. Rijping gedurende 8 maanden in de RVS-tanks met ligging op de lees. Daarna filtering en botteling.

Smaakomschrijving:
Deze wijn uit Catalonië heeft een intens aroma van kers en bosbes met kruidige tonen. In de mond verleidelijk zacht en toch complex,. Een mooi gestructureerde wijn voor de prijs.

Wijn/Spijscombinaties: 

stevig aperitief, vis in olie, wit en rood vlees.

Alcohol: 14,5%

Horizon:
drinken binnen 3 jaar na botteling

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Spanje
Streek DO Terra Alta, Catalonië
Oogstjaar 2016
Druivenras Syrah, Grenache noir en Merlot
Bekroningen Nee
Meer informatie Meer informatie