Rode wijn

Château Husson, Châteauneuf-du-Papes

Review dit product als eerste

€ 28,94

Beschikbaarheid: Tijdelijk niet leverbaar

Korte omschrijving

Krachtige Châteauneuf-du-Papes. Rijke tanninestructuur met zachte aanhoudende afdronk.

Château Husson, Châteauneuf-du-Papes

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Château Husson - Châteauneuf-du-Papes

Details

Over Château Husson:

Château Husson is eigendom van de familie Aubert van Château Le Grand Retour. 

De geschiedenis van de wijngaarden van  Le Grand Retour begint met Victorin Aubert in 1926. Bij Tulette plantte hij de eerste wijnstokken die de basis van de wijnbouw zullen worden. In de vroege jaren zeventig nam zijn zoon André het over met de wens om het veld uit te breiden. In 1973 kochten André en Jeanine Aubert een pand in de stad Visan (Vaucluse). Onder het toeziend oog van André wordt het beheer van de wijngaarden van Grenache, Syrah, Cinsault en Carignan uitgevoerd met respect voor het terroir. In de loop van de jaren bleven de gebroeders Aubert groeien met de overname van Domaine Le Grand Retour in 1999 en in 2015 met Château Husson in Courthézon. Hiermee bezit de familie nu zo'n 300 Ha. wijngaard in de het zuidelijke Rhône-gebied in de Drôme en de Vaucluse.

Gelegen in de gemeente Courhézon, omvat Château Husson 3,5 ha voor de productie van Côtes du Rhône, Châteauneuf-du-Pape blanc en Châteauneuf-du-Pape rouge. 


Château Husson, Châteauneuf-du Papes, rouge

Vinificatie:
gekneusde druiven kregen een koude voorweking, temperatuurgecontroleerde gisting met remontage (regelmatig doorroeren van de pulp). Gevolgd door een post-fermentatieve maceratie, voor een optimale tanninestructuur. Wijn is niet houtgerijpt.

Smaakomschrijving:
intense Châteauneuf-du-Papes. In de neus zacht en kruidig met aroma's van Morellen, Chocolade en steranijs. In de mond aangevuld met een rijke tanninestructuur. De afdronk is aanhoudend en zacht.

Wijn/Spijscombinaties:
wild, rood vlees.


Aanvullende Informatie

Land van herkomst Frankrijk
Streek Châteauneuf-du-Papes, Vaucluse
Oogstjaar 2015
Druivenras 95% Grenache noir, 5% Syrah
Bekroningen Nee
Meer informatie Meer informatie