Rode wijn

Domaine La Bouysse, Mazerac - Bio

€ 13,75

Beschikbaarheid: In voorraad

Domaine La Bouysse, Mazerac - Bio is beschikbaar in meervoud van 3

Korte omschrijving

Bekroonde topwijn van Domaine La Bouysse. Wijn van oude wijnstokken. Krachtig en aangenaam met hints van kers en truffel.

Domaine La Bouysse, Mazerac - Bio

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Domaine La Bouysse, Mazerac - Bio

Details

Omschrijving:
een diep purpergekleurde wijn met in de neus een duidelijk aangenaam kersenaroma. Op het palet rood zomerfruit (kers) i.c.m. truffel, vanille en cacao. De body is weelderig gebouwd. Mooie, maar niet te overdadige tanninestructuur.De finisch is zeer lang aanhoudend en doet aan geconfijte vruchten denken.

Vinificatie:
de druiven zijn afkomstig van het kalkrijke top-terroir Boutenac van Domaine La Bouysse met haar 80-100 jaar oude wijnstokken! De druiven werden handmatig geplukt en geselecteerd. Daarna gesepareerde pulpgisting van beide druivenrassen met latere re-assemblage van de wijn. Rijping op amerikaans en frans eiken gedurende 9 maanden.

Horizon:
optimum 2015. Daarna zeker drinkbaar tot 2025

Wijn/Spijscombinatie:
wijn staat nadrukkelkijk op zichzelf voor de liefhebber van een geconcentreerde wijn. Gastronomisch inzetbaar bij milde gerechten van rood vlees, Lamsvlees - eventueel geroosterd. De wijn mag vanwege zijn kwaliteit de boventoon voeren. Houd de gerechten mild van karakter!

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Frankrijk
Streek Corbières
Oogstjaar 2010
Druivenras 80% Carrignan, 20% Grenache
Bekroningen 88/110 Wine Spectator (juli 2011), Guide Hachette 2012, Millésime 2010 RVF
Meer informatie Meer informatie