Rode wijn

Jasci & Marchesani, Nerubè Montepulciano d’Abruzzo DOC Riserva - Bio

Normale prijs: € 16,65

Speciale prijs: € 15,50

Beschikbaarheid: In voorraad

Jasci & Marchesani, Nerubè Montepulciano d’Abruzzo DOC Riserva - Bio is beschikbaar in meervoud van 1

Korte omschrijving

Houtgerijpte Montepulciano d'Abruzzo met een kruidig bouquet en hints van chocolade in de afdronk.

Jasci & Marchesani, Nerubè Montepulciano d’Abruzzo DOC Riserva - Bio

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

Details

Als er een Italiaanse streek is die wordt genoemd, is het de Abruzzo. Gelegen tussen het noordelijker gelegen Marche en Umbrië en het zuidelijke Molise vormt het als het ware een schakel tussen het rijkere Noorden en het armere Zuiden van Italië. Abruzzo is nog altijd geen welvarende streek en kan daarom in commercieel opzicht met haar wijn maar moeilijk meekomen met het veel bekendere Toscane en de wijnstreken in het uiterste Noorden van Italië.

Abruzzo als wijnregio is vooral bekend om de rode Montepulciano d’Abruzzo en de witte Trebbiano d’Abruzzo, hoewel tegenwoordig ook Cabernet sauvignon, Chardonnay en Riesling worden aangeplant. De Montepulciano-druif levert in de goede kwaliteit sappige wijnen op van een uitstekende kwaliteit en met een kenmerkend aroma van pruimen en zelfs kaneel.  De wijngaarden, gelegen op kalkrijke vruchtbare bodems, profiteren van een gunstige ligging op de flanken van de Appenijnen vanaf zeeniveau tot wel 600 m hoogte. Met dit hoogteverschil kan men de verschillende druivenrassen met hun eigen rijpingsduur op de juiste hoogtes aanplanten.  De matige zeebries van de Adriatische zee zorgt voor de juiste koeling in het overigens zeer zonnige en warme klimaat.

Jasci & Marchesani 

In het uiterste zuiden van Abruzzo rondom het plaatsje Vasto, liggen de wijngaarden van de familie Jasci-Marchesani, verdeeld over de plots Monteodorisio, Codalfa en Colli. Met ruim 42 Ha wijngaard, afhankelijk van de ligging variërend in hoogte van 30 – 200 m, boert de Familie Jasci er al zo'n 50 jaar. Zij startten in 1978 als een van de eerste wijnboeren in Italië met de biologische wijnbouw. De eigenzinnigheid en doorzettingsvermogen van deze familie waren daar voor nodig. Het heeft een duurzame basis gelegd voor een range aan kwaliteitswijnen die tenminste tot de absolute top van Abruzzo behoren, maar een Internationale doorbraak waard zijn.

 Jasci & Marchesani - Nerubè

Oogst en Vinificatie: 
Druiven uit de Monteodorisio-plot worden handmatig geoogst. Pulpgisting gedurende 15 dagen. Opvoeding op eikenhout, gedurene 12 maanden.

Omschrijving: 
De wijn is opvallend door een duidelijk koffie-aroma. In de mond vol, sappig, kruidig en nog voldoende fruitig. Een erg mooi gerijpte wijn met een uitstekende balans en body.

Wijn/spijscombinaties:
Geroosterd vlees en Grana Pardano of Peccorino-kaas 

Alcoholgehalte: 14 % vol

Horizon: tot 10 jaar na bottelen, mits goed bewaard 

Tip: serveer bij 16 - 18 º C

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Italië
Streek Abruzzo
Oogstjaar 2014
Druivenras 100% Montepulciano d'Abruzzo
Bekroningen Vintage 2013 Best red wine in Italy Luca Maroni best Italian wines yearbook 2016 Score 93/99 | Vintage 2011 Best red wine in Italy Luca Maroni best Italian wines yearbook 2014 Score 92/99
Meer informatie Meer informatie