Rosé wijn

Schönhals, Heroldrebe rosé - Bio

€ 8,49

Beschikbaarheid: In voorraad

Korte omschrijving

Een milddroge, bleekrose biologische rosé. Weelderig prikkelende terrasrosé. Een regelrechte sensatie op warme dagen.

Schönhals, Heroldrebe rosé - Bio

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Schönhals, Heroldrebe rosé - Bio

Details

Omschrijving:
een sappige, weelderige droge  biologische rosé met bleke kleur. In de mond mild, kruidig en volrijp door oude wijnstokken. Een prima zomerdrank met finesse!  

Wijn/Spijscombinatie:
bij voorgerechten, vis en wit vlees. Staat ook op zichzelf.

Vinificatie:

druiven van oude wijnstokken worden na korte weking onder temperatuurregulatie gefermenteerd gedurende 6 maanden in RVS vaten.

Over de producent: gelegen in het hart van Rheinhessen, het oude stroomdal van de Rijn met zijn vruchtbare bodem van löss en riviersedimenten.  Met 13 hectare wijnbouwareaal produceert wijndomein Schönhals er sinds 1951 wijnen met hart voor natuur en omgeving. Sinds 1985 is Weingut Schönhals een erkend biologisch wijnbouwbedrijf. De filosofie is een gezonde bodem met respect voor alle leven dat daarin een voor de druivenstok belangrijke rol speelt. Voor de onder-begroeiing wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bemesters, bestaande uit geselecteerde gras- en klaversoorten en andere kruidgewassen. Naast traditionele druivenrassen zijn sinds begin jaren ’90 een geheel nieuwe generatie rassen aangeplant, optimaal geschikt voor de biologische landbouw.

De wijnen:  wij willen u meenemen in Schönhals’ opvattingen over wijnproductie. Zo natuurlijk mogelijk, met behoud van de soort-specifieke eigenschappen van de Wijnstok. Hoogwaardige en geconcentreerde wijnen door oogstbeperking. Door koele vergisting van de  druiven wordt bij de witte wijnen de nadruk gelegd op het uitdrukken van herkenbare fruitigheid. Ze zijn fris en dorstlessend. De rode wijnen rijpen maximaal drie jaar op eikenhout.  Ze zijn te typeren als karaktervol en geconcentreerd, maar nooit als robuust, eerder rond en altijd met behoud van fruitigheid. De wijnen van Schönhals, Internationaal gewaardeerd met jaarlijkse vakprijzen, zullen u bijblijven.
Aanvullende Informatie

Land van herkomst Duitsland
Streek Biebelnheim, Rheinhessen
Oogstjaar 2011
Druivenras 100% Heroldrebe
Bekroningen Nee
Meer informatie Meer informatie