Rode wijn

Schönhals, Regent trocken - Bio

Review dit product als eerste

€ 9,75

Beschikbaarheid: In voorraad

Schönhals, Regent trocken - Bio is beschikbaar in meervoud van 6

Korte omschrijving

Droge, houtgerijpte zachte biologische rode wijn van een nieuwe generatie druivenrassen. Deze wijn toont aan hoe mooi rode Duitse wijn kan zijn.
De Regent is een veel aangeplante druivensoort onder bio-wijnboeren, vanwege de hoge schimmeltolerantie van deze
druif, waardoor het eenvoudiger is deze druif biologisch te telen.

Schönhals, Regent trocken - Bio

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Schönhals, Regent trocken - Bio

Details

Omschrijving:
fluweelzachte rode, biologische wijn met goede kruidig-fruitige balans in de neus. In de mond vlierbes, kers en laurier met een lange afdronk.

Wijn/Spijscombinatie:
rood vlees of lamscarré, al-dan-niet met knoflook bereidt. Aardappelgerechten met rozemarijn. Door zachte karakter staat wijn ook op zichzelf.

Vinificatie:

na 5 dagen pulpgisting en zachte persing, gedurende 6 maanden gerijpt in kleine eikenhouten vaten. Levert door micro-oxygenatie een milde wijn op.

Over de producent: gelegen in het hart van Rheinhessen, het oude stroomdal van de Rijn met zijn vruchtbare bodem van löss en riviersedimenten.  Met 13 hectare wijnbouwareaal produceert wijndomein Schönhals er sinds 1951 wijnen met hart voor natuur en omgeving. Sinds 1985 is Weingut Schönhals een erkend biologisch wijnbouwbedrijf. De filosofie is een gezonde bodem met respect voor alle leven dat daarin een voor de druivenstok belangrijke rol speelt. Voor de onder-begroeiing wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bemesters, bestaande uit geselecteerde gras- en klaversoorten en andere kruidgewassen. Naast traditionele druivenrassen zijn sinds begin jaren ’90 een geheel nieuwe generatie rassen aangeplant, optimaal geschikt voor de biologische landbouw.

De wijnen:  wij willen u meenemen in Schönhals’ opvattingen over wijnproductie. Zo natuurlijk mogelijk, met behoud van de soort-specifieke eigenschappen van de Wijnstok. Hoogwaardige en geconcentreerde wijnen door oogstbeperking. Door koele vergisting van de  druiven wordt bij de witte wijnen de nadruk gelegd op het uitdrukken van herkenbare fruitigheid. Ze zijn fris en dorstlessend. De rode wijnen rijpen maximaal drie jaar op eikenhout.  Ze zijn te typeren als karaktervol en geconcentreerd, maar nooit als robuust, eerder rond en altijd met behoud van fruitigheid. De biologische wijnen van Schönhals, Internationaal gewaardeerd met jaarlijkse vakprijzen, zullen u bijblijven.

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Duitsland
Streek Biebelnheim, Rheinhessen
Oogstjaar 2009
Druivenras 100% Regent
Bekroningen Nee
Meer informatie Meer informatie