Rode wijn

Terre di Sava, Luccarelli Negroamaro I.G.T.

€ 7,95

Beschikbaarheid: In voorraad

Terre di Sava, Luccarelli Negroamaro I.G.T. is beschikbaar in meervoud van 6

Korte omschrijving

Wijn uit Puglia. Aroma’s van wild donker fruit en veel kruiden (o.a. tijm). De wijn is gul in de mond met zachte tannines. Mooie afdronk met lengte. Bij Wijnkunst.nl voor € 7,95

Terre di Sava, Luccarelli Negroamaro I.G.T.

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Terre di Sava, Luccarelli Negroamaro I.G.T.

Details

Luccarelli Wines - Terre di Sava - Puglia
Terre di Sava is de meest moderne wijnproducent van Puglia, een wijnregio gelegen in de hak van de laars van Italië, ingesloten tussen de Adriatische zee en de Golf van Taranto. De oude Grieken brachten de wijnbouw naar deze streek, maar de moderne wijnbouw van Terre di Sava werd nieuw leven ingeblazen in 2008 toen enkele wijnbouwers gingen samenwerken. Zij voorzagen het succes met hun oude wijnstokken en fantastische terroir. Ze produceren authentieke regiospecifieke wijnen van wijnstokken van soms 100 jaar of ouder. De belangrijkste druiven zijn de Primitivo (verwant aan de Zinfandel) en de Negroamaro. Druiven die opgewassen zijn tegen de brandende zon van Puglia. Het respect voor de tradities van de oudere generaties en de oude druivenstokken, worden gekoppeld aan moderne vinificatietechnieken. Met "the best of both worlds" worden zongerijpte bijzondere wijnen gemaakt van een goede kwaliteit voor een redelijke prijs.

Luccarelli Negroamaro - Salento I.G.T.
De Negroamaro is een druif die tegen de harde omstandigheden van Puglia is opgewassen. De druiven komen uit de streek Salento, waar de bries van de Adriatische zee nog voor enige verkoeling zorgt, wat de kwaliteit van de druiven ten goede komt. Door zijn harde, dikke schil levert de wijn van de Negroamaro geconcentreerde wijnen met een typische Italiaanse stijl.

Vinificatie:
Traditioneel, met temperatuurgecontroleerde vergisting op RVS.

Smaakomschrijving:
in het glas een mooie donkere, granaatkleurige wijn. Veelbelovend, al in het aanzicht. In de neus koffie, caramel en hints van zwarte bes, pruim en peper. Op het palet fruitgedreven met zwarte kers en Cassis, maar ook peper en boterachtige toffee. Zachte tannines, goed gestructureerd..

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Italië
Streek Puglia, DO Salento
Oogstjaar 2012
Druivenras 100% Negroamaro
Bekroningen Nee
Meer informatie Nee