Rode wijn

Terre di Sava, Luccarelli Primitivo I.G.T

€ 7,95

Beschikbaarheid: In voorraad

Terre di Sava, Luccarelli Primitivo I.G.T is beschikbaar in meervoud van 6

Korte omschrijving

Wijn uit Puglia. Rijk aan aroma's van pruimen en kersen, rozemarijn, vanille en zoethout. Een sappige wijn, rond en harmonisch.

Terre di Sava, Luccarelli Primitivo I.G.T

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Terre di Sava, Luccarelli Primitivo I.G.T

Details

Luccarelli Wines - Terre di Sava - Puglia
Terre di Sava is de meest moderne wijnproducent van Puglia, een wijnregio gelegen in de hak van de laars van Italië, ingesloten tussen de Adriatische zee en de Golf van Taranto. De oude Grieken brachten de wijnbouw naar deze streek, maar de moderne wijnbouw van Terre di Sava begon in 2008 toen enkele wijnbouwers gingen samenwerken. Zij voorzagen het succes met hun oude wijnstokken en fantastische terroir. Ze produceren authentieke regiospecifieke wijnen van wijnstokken van soms 100 jaar of ouder. De belangrijkste druiven zijn de Primitivo (verwant aan de Zinfandel) en de Negroamaro. Opbrengstbeperking, gekoppeld aan moderne vinificatietechnieken met oog voor traditie staan garant voor wijnen van zeer goede kwaliteit voor een redelijke prijs.

Luccarelli - Primitivo Salento I.G.T
Terre di Sava brengt meerdere wijnen op de markt, waaronder Luccarelli Wines. De Primitivo-druiven voor deze gelijknamige wijn, komen van de DOC-regio Manduria, precies daar waar Terre di Sava is gevestigd. De druivenstokken zijn deels cordon en deels bushvines gevormd en staan in ijzer- en kalkrijke bodems van hoge kwaliteit.

Vinificatie:
traditioneel met opvoeding op RVS.

Smaakomschrijving:
een soepele, zachte smakelijke wijn, waarbij pruim en kers de boventoon voert. Ook treffen we Rozemarijn en Vanille aan op het palet.

Wijn/spijscombinaties:
gemakkelijk drinkbaar, maar goed te combineren met gegrild en geroosterd vlees

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Italië
Streek DOC Manduria, Puglia
Oogstjaar 2015
Druivenras 100% Primitivo
Bekroningen Nee
Meer informatie Nee