Rode wijn

Vuela '9 Meses

Review dit product als eerste

Normale prijs: € 11,91

Speciale prijs: € 10,70

Beschikbaarheid: In voorraad

Vuela '9 Meses is beschikbaar in meervoud van 3

Korte omschrijving

Vlezige Ribera de Duero. Vol van smaak met zachte vanilletonen door 9 maanden houtrijping.

Vuela '9 Meses

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Vuela '9 Meses

Details

Ribera del Duero

De harde klimatologische omstandigheden in Spanje vinden we voornamelijk in centraal Spanje in de gebieden Castilia -Y-Léon, Castilia La Mancha en Aragon. Voor wat betreft Castilia y Leon, waar de DO Ribera del Duero onder valt, wordt het gebied in het Noorden afgeschermd voor de invloeden van de Atlantische Oceaan. In het zuiden scheidt het Castiliaans middengebergte de invloed van de Middelandse zee af. Het resultaat is een erg heet klimaat in de zomer. Hier moet Ribera del Duero het hebben van de verkoeling van de rivier Duero die van Oost naar West door het land stroomt tot over de Portugese grens. Daar gaat de Duero verder onder de naam Douro en stroomt bij Porto de Atlantische Oceaan in. Ribera del Duero ligt 750 m boven de zeespiegel. Behalve de zomers zijn de winters hier ook hard. Het kan er vriezen tot ver in het voorjaar. Grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht in de zomers zorgen er voor optimale vorming van aroma's in de druiven,waarvan de tinto del País (Tempranillo) de belangrijkste is. De Alluviale bodems rond de Duero zijn rijk en zeer geschikt voor de wijnbouw.

Vuela '9 Meses
een excellente wijn die toont waarom de DO Ribera del Duero zo populair geworden is. Minder duur dan een Rioja, maar onmiskenbaar in zijn fruitimpressies. De wijn is 9 maanden gerijpt op frans eikenhout en geeft zo een prettige warmte aan de wijn. Soepel drinkbaar met diepte in de afdronk.

Wijn/spijscombinaties:
wijn staat op zichzelf voor liefhebbers van een stevige wijn. Drinkbaar, omdat de houtinvloed bescheiden is. Gastronomisch bij allerhande rood vlees, kazen en spaanse ham.

Horizon: tenminste 8 jaar na botteling

Tip: serveer bij 16-18 gr. C.


Aanvullende Informatie

Land van herkomst Spanje
Streek Ribera del Duero
Oogstjaar 2014
Druivenras 100% Tinta del País (Tempranillo)
Bekroningen Nee
Meer informatie Nee