Rode wijn

Waterkloof - Circle of Life, Red

Review dit product als eerste

€ 15,95

Beschikbaarheid: In voorraad

Waterkloof - Circle of Life, Red is beschikbaar in meervoud van 1

Korte omschrijving

Een wijn met aroma's van cassis, specerijen en leer. Elegante smaak vol met rijp rood fruit zoals cassis en pruimen. Zachte tannines en een mooie zuurgraad en lange afdronk

Waterkloof - Circle of Life, Red

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Waterkloof - Circle of Life Red

Details

Waterkloof Circle of Life

De fransman Paul Boutinot zocht sinds 1993 jarenlang in de top-terroirs van Frankrijk om er een wijngaard te kopen. Het lukte niet (niet verkrijgbaar of veel te duur). Om topwijnen te kunnen produceren moest hij het dus buiten Frankrijk gaan zoeken en in 2004 had hij beet! Hij kocht de zuidelijke hellingen van de Schapenberg, gelegen aan False Bay aan de Kaap. Watekloof was geboren. Ondanks dat er al sinds 1970 druiven werden verbouwd, herplantte Paul pas in het midden van de jaren '90 de best renderende druiven in dit koelste gebied van de Kaap. Het estate omvat in totaal 100 hectare, waarvan 56 hectare staat beplant met druiven die er biodynamisch geteeld worden. Het overige deel wordt beheerd met het oog op het behoud van de unieke fauna en flora op het estate. In 2008 is Waterkloof hiervoor bekroond met de Champion Staus van het World Wildlife Fund's Biodiversity & Wine initiatief.

WATERKLOOF - CIRCLE OF LIFE, RED

Vinificatie:
De druiven worden handgeplukt door paarden naar de wijnkelder gebracht. Na een zorgvuldige selectie worden de Rhône- variëteiten Syrah en Petit Verdot whole-bunch pressed. De Merlot wordt eerst ontrist om te voorkomen dat de takjes van de tros niet in de pulp komen. Alle druiven ondergaan een spontane vergisting zonder toevoeging van reingistculturen. Na de vergisting blijven de schillen nog enige weken in contact met het sap om de tannines te laten verzachten. De Syrah en Petit Verdot worden vergisten opgevoedt in 600 l vaten en de Merlot in 225 l vaten. In beide gevallen wordt slechts 20% nieuwe eikenhouten vaten gebruikt om een dominantie van hout-aroma's te vermijden. Er wordt zacht geperst, natuurlijk gefilterd en gebotteld.

Omschrijving:
Een perfect geïntegreerde melange met een lange lengte die de kruidigheid van de Syrah, de verse vruchten van de Petit Verdot en de sappigheid van de Merlot combineert. Het begin is fris en fruitig met hints van Cassis.een goede zuurgraad, evolueert naar rijpere smaken en kruidachtige tonen en leer. De tannines zijn zeer zacht. De afdronk heeft milde zuren en een grote lengte. 

Wijn/spijscombinaties:
het is een zeer veelzijdige wijn en zal een aanvulling zijn op tal van gerechten, van een stoofpot op basis van tomaten tot vlees op het bot.

Alcohol: 14,2%

Tip: serveren bij 16 - 18°C

Horizon: tenminste 8 jaar na botteling

 

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Oogstjaar 2013
Druivenras Merlot (17%) | Petit Verdot (27%) | Syrah (56%)
Bekroningen Perswijn 1-2015: ****(*) 2010
Meer informatie Meer informatie