Port

Grant Burge, 10 year old Port-styled wine

Review dit product als eerste

€ 27,30

Beschikbaarheid: In voorraad

Grant Burge, 10 year old Port-styled wine is beschikbaar in meervoud van 1

Korte omschrijving

10 jaar oude port (solera-systeem). Halfzoet met harmonische balans van rijp rood fruit met milde houtinvloed. Heerlijk als aperitief en i.c.m. Blue Stilton kaas.

Grant Burge, 10 year old Port-styled wine

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Grant Burge, 10 year old Port-styled wine

Details

Omschrijving:
de Grant Burge 10 jaar oude Tawny is een rijke en smaakvolle, gerijpte wijn, rood- tot taankleurig en heeft een complex bouquet. Het pallet is zoet, mild en fruitig, maar in de finale is ze middel-droog en geeft ze een harmonische balans van rijp fruit en lichte invloed van rijping op eikenhout.

Wijn/spijscombinaties:
mooie portwijn als aperitief. Heerlijk bij blauwe schimmelkazen (blue-Stilton), notenmelange of i.c.m. espresso en of chocolade(desserts).

Vinificatie:
na de oogst en kneuzing werd de vinificatie gestart in open kuipen en gestopt op het punt van de gewenste zoetheid door de toevoeging van alcoholdestillaat van hoge kwaliteit. Na persing en filtering werd de wijn gerijpt in oudere eikenhouten vaten om d.m.v. micro-oxygenatie (trage zuurstofinwerking) een natuurlijke oxidatie tijdens het rijpingsproces te verkrijgen. Zo werd complexiteit en harmonie nagestreefd, zonder overmatige invloed van hout-tannines. Tijdens de rijping werd het solera-systeem gebruikt tot 10 jaar na de eerste vatlagering.

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Australië
Streek Barossa Vallei
Oogstjaar 2017
Druivenras Grenache, Mataro, Shiraz
Bekroningen Gold Medals 5, Silver Medals 17, Bronze Medals 27
Meer informatie Meer informatie