Port

Grant Burge, Aged Tawny Port-styled wine

€ 17,85

Beschikbaarheid: Tijdelijk niet leverbaar

Korte omschrijving

6 jaar gerijpte tawny-port gestileerde wijn (solera-systeem). Friszoet met zachte halfdroge afdronk. Prima aperitiefwijn of i.c.m. blauwe schimmelkazen, chocolade en koffie.

Grant Burge, Aged Tawny Port-styled wine

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Grant Burge, Aged Tawny Port-styled wine

Details

Smaakomschrijving:
de Grant Burge Aged Tawny is een smaakvolle, relatief jonge wijn, rood- tot koperkleurig en heeft een wat kruidiger en frisser bouquet en is wat toegankelijker en minder complex dan de 10 jaar oude en 20-jaar oude varianten. Het pallet is zoet, jong-fruitig in de aandronk, maar voldoende zacht en rijp. De finish is elegant en halfdroog.

Wijn/spijscombinaties:
mooie portwijn als aperitief. Heerlijk bij blauwe schimmelkazen (blue-Stilton), notenmelange of i.c.m. espresso en of chocolade(desserts).

Vinificatie:
na de oogst en kneuzing werd de vinificatie gestart in open kuipen en gestopt op het punt van de gewenste zoetheid door de toevoeging van alcoholdestillaat van hoge kwaliteit. Na persing en filtering werd de wijn gerijpt in oudere eikenhouten vaten om d.m.v. micro-oxygenatie (trage zuurstofinwerking) een natuurlijke oxidatie tijdens het rijpingsproces te verkrijgen. Zo werd complexiteit en harmonie nagestreefd, zonder overmatige invloed van hout-tannines. Tijdens de rijping werd het solera-systeem gebruikt tot 6 jaar na de eerste vatlagering.

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Australië
Streek Barossa Vallei
Oogstjaar 2017
Druivenras overwegend Grenache, minder Mataro en Shiraz
Bekroningen Silver Medals 1, Bronze Medals 7
Meer informatie Meer informatie