Rode wijn

Schönhals, Dornfelder trocken - Bio

Review dit product als eerste

€ 8,95

Beschikbaarheid: In voorraad

Schönhals, Dornfelder trocken - Bio is beschikbaar in meervoud van 6

Korte omschrijving

De laatse wijn om te proberen als je NIET van rode wijn houdt! Een ronde, boterzachte en fruitige biologische rode wijn met bosbessen- en kersenaroma's.

Schönhals, Dornfelder trocken - Bio

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Schönhals, Dornfelder trocken - Bio

Details

Omschrijving:
een rijpe en krachtige Dornfelder met in de neus bosbessen en kersaroma's. In de mond rond, warmend en uitdrukkingvol.

Wijn/Spijscombinatie:
bij volle en kruidige gerechten; pasta's en pizza's. Gebakken zeevis, rundergebraad of steaks, wild en gegrild vlees.  

Vinificatie:
na weking en zachte persing gedurende 6 maanden gerijpt in grote houten vaten gerijpt (oud hout). Hiermee heeft de wijn bescheiden tannines met de rondeur t.g.v. van micro-oxygenatie.

Over de producent: gelegen in het hart van Rheinhessen, het oude stroomdal van de Rijn met zijn vruchtbare bodem van löss en riviersedimenten.  Met 13 hectare wijnbouwareaal produceert wijndomein Schönhals er sinds 1951 wijnen met hart voor natuur en omgeving. Sinds 1985 zijn zij een erkend biologisch wijnbouwbedrijf. De filosofie is een gezonde bodem met respect voor alle leven dat daarin een voor de druivenstok belangrijke rol speelt. Voor de onder-begroeiing wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bemesters, bestaande uit geselecteerde gras- en klaversoorten en andere kruidgewassen. Naast traditionele druivenrassen zijn sinds begin jaren ’90 een geheel nieuwe generatie rassen aangeplant, optimaal geschikt voor de biologische landbouw.

De wijnen:  wij willen u meenemen in Schönhals’ opvattingen over biologische wijnproductie. Zo natuurlijk mogelijk, met behoud van de soort-specifieke eigenschappen van de Wijnstok. Hoogwaardige en geconcentreerde wijnen door oogstbeperking. Door koele vergisting van de  druiven wordt bij de witte wijnen de nadruk gelegd op het uitdrukken van herkenbare fruitigheid. Ze zijn fris en dorstlessend. De rode wijnen rijpen maximaal drie jaar op eikenhout.  Ze zijn te typeren als karaktervol en geconcentreerd, maar nooit als robuust, eerder rond en altijd met behoud van fruitigheid. De wijnen van Schönhals, Internationaal gewaardeerd met jaarlijkse vakprijzen, zullen u bijblijven.

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Duitsland
Streek Biebelnheim, Rheinhessen
Oogstjaar 2010
Druivenras 100 % Dornfelder
Bekroningen Nee
Meer informatie Meer informatie