Witte wijn

Schönhals, Riesling Kabinett trocken - Bio

€ 8,49

Beschikbaarheid: In voorraad

Schönhals, Riesling Kabinett trocken - Bio is beschikbaar in meervoud van 6

Korte omschrijving

Frisse, slanke Riesling van Weingut Schönhals uit Rheinhessen. Een fijne, biologische Riesling met frisse zuren. Bij Wijnkunst voor € 7,50

Schönhals, Riesling Kabinett trocken - Bio

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Schönhals, Riesling Kabinett trocken - Bio

Details

Omschrijving:
een frisse, zuivere Riesling. Slank en mooie zuurbalans door kalkrijke bodem. Tonen van citrus met prima afdronk.

Wijn/Spijscombinatie:
prima bij allerhande salades (zonder toevoeging van looksoorten). Bij zeevruchten (krab). Wijn staat mooi op zichzelf. Koel geserveerd een heerlijk aperitief in de zomermaanden.

Vinificatie:
na zachte persing werd het sap van de Riesling direct in RVS-vaten onder temperatuurgecontroleerde omstandigheden gevinifieerd met nadruk op behoud van fruit.

Over de producent:
gelegen in het hart van Rheinhessen, het oude stroomdal van de Rijn met zijn vruchtbare bodem van löss en riviersedimenten.  Met 13 hectare wijnbouwareaal produceert wijndomein Schönhals er sinds 1951 wijnen met hart voor natuur en omgeving. Sinds 1985 zijn zij een erkend biologisch wijnbouwbedrijf. De filosofie is een gezonde bodem met respect voor alle leven dat daarin een voor de druivenstok belangrijke rol speelt. Voor de onder-begroeiing wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bemesters, bestaande uit geselecteerde gras- en klaversoorten en andere kruidgewassen. Naast traditionele druivenrassen zijn sinds begin jaren ’90 een geheel nieuwe generatie rassen aangeplant, optimaal geschikt voor de biologische landbouw.

De wijnen: wij willen u meenemen in Schönhals’ opvattingen over wijnproductie. Zo natuurlijk mogelijk, met behoud van de soort-specifieke eigenschappen van de Wijnstok. Hoogwaardige en geconcentreerde wijnen door oogstbeperking. Door koele vergisting van de  druiven wordt bij de witte wijnen de nadruk gelegd op het uitdrukken van herkenbare fruitigheid. Ze zijn fris en dorstlessend. De rode wijnen rijpen maximaal drie jaar op eikenhout.  Ze zijn te typeren als karaktervol en geconcentreerd, maar nooit als robuust, eerder rond en altijd met behoud van fruitigheid. De wijnen van Schönhals, Internationaal gewaardeerd met jaarlijkse vakprijzen, zullen u bijblijven.Aanvullende Informatie

Land van herkomst Duitsland
Streek Biebelnheim, Rheinhessen
Oogstjaar 2011
Druivenras 100% Riesling uit de betere kalkbodems van Rheinhessen.
Bekroningen Nee
Meer informatie Meer informatie