Witte wijn

Schönhals, Riesling spätlese Selection, trocken - Bio

€ 11,25

Beschikbaarheid: In voorraad

Schönhals, Riesling spätlese Selection, trocken - Bio is beschikbaar in meervoud van 3

Korte omschrijving

Biologisch geproduceerde Riesling selection van late oogst van de beste gronden van bio-producent Schönhals.

Schönhals, Riesling spätlese Selection, trocken - Bio

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Schönhals, Riesling spätlese Selection, trocken - Bio

Details

Omschrijving:
De betere Riesling van Weingut Schönhals. een wijn met rijpingspotentieel. Genereus met hints van citrus en abrikoos, toenemend bij oudering van de wijn. Lange afdronk.

Wijn/Spijscombinaties:
frisse salades (geen looksoorten), zeevruchten (krab). Geouderd leverd deze wijn een rijk palet van rijp zomerfruit en past dan goed bij salades op met bijvoorbeeld noten i.c.m. zachte dressings. Wijn staat ook op zichzelf voor een liefhebber van een bijzonder glas wijn. (vraag ons naar oudere jaargangen!)

Horizon:
6 jaar!

Vinificatie:
druiven van late oogst. Geselecteerde trossen werden na zachte persing direct temperatuurgecontroleerd gevinifieerd om uitdrukking van fruit te behouden.

Wijn/Spijscombinaties: frisse salades (geen looksoorten), zeevruchten (krab). Geouderd leverd deze wijn een rijk palet van rijp zomerfruit en past dan goed bij salades op met bijvoorbeeld noten i.c.m. zachte dressings. Wijn staat ook op zichzelf voor een liefhebber van een bijzonder glas wijn. (vraag ons naar oudere jaargangen!)

Over de producent: gelegen in het hart van Rheinhessen, het oude stroomdal van de Rijn met zijn vruchtbare bodem van löss en riviersedimenten.  Met 13 hectare wijnbouwareaal produceert wijndomein Schönhals er sinds 1951 wijnen met hart voor natuur en omgeving. Sinds 1985 is Weingut Schönhals een erkend biologisch wijnbouwbedrijf. De filosofie is een gezonde bodem met respect voor alle leven dat daarin een voor de druivenstok belangrijke rol speelt. Voor de onder-begroeiing wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bemesters, bestaande uit geselecteerde gras- en klaversoorten en andere kruidgewassen. Naast traditionele druivenrassen zijn sinds begin jaren ’90 een geheel nieuwe generatie rassen aangeplant, optimaal geschikt voor de biologische landbouw.

De wijnen: wij willen u meenemen in Schönhals’ opvattingen over wijnproductie. Zo natuurlijk mogelijk, met behoud van de soort-specifieke eigenschappen van de Wijnstok. Hoogwaardige en geconcentreerde wijnen door oogstbeperking. Door koele vergisting van de  druiven wordt bij de witte wijnen de nadruk gelegd op het uitdrukken van herkenbare fruitigheid. Ze zijn fris en dorstlessend. De rode wijnen rijpen maximaal drie jaar op eikenhout.  Ze zijn te typeren als karaktervol en geconcentreerd, maar nooit als robuust, eerder rond en altijd met behoud van fruitigheid. De wijnen van Schönhals, Internationaal gewaardeerd met jaarlijkse vakprijzen, zullen u bijblijven.

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Duitsland
Streek Biebelnheim, Rheinhessen
Oogstjaar 2009
Druivenras 100% Riesling van de topterroirs (kalkmergel)
Bekroningen zilver bij "Internationale Biowijnprijs 2010"
Meer informatie Meer informatie