Witte wijn

Schönhals, Rivaner trocken - Bio

Review dit product als eerste

€ 7,15

Beschikbaarheid: In voorraad

Schönhals, Rivaner trocken - Bio is beschikbaar in meervoud van 6

Korte omschrijving

Heerlijk frisse wijn, net iets van het droge af, met aroma van rijpe peren en smaak van blank fruit.

Schönhals, Rivaner trocken - Bio

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Schönhals, Rivaner trocken - Bio

Details

Land: Duitsland

Streek: Biebelnheim, Rheinhessen

Druivensoort: 100% Rivaner

Vinificatie: Na een zachte persing wordt het sap met temperatuurregulatie, gedurende 6 maanden gevinifieerd in RVS.

Smaakomschrijving: karakteristiek aroma van rijpe peren. In de mond een kwart-droge, frisse en fruitige wijn met aangenaam en mild zuur.

Wijn/Spijscombinatie: Gestoomde vis en milde pasta's.
Bij groentenschotels in milde saus, champignongerechten en vegetarische schotels.

Over de producent: gelegen in het hart van Rheinhessen, het oude stroomdal van de Rijn met zijn vruchtbare bodem van löss en riviersedimenten.  Met 13 hectare wijnbouwareaal produceert wijndomein Schönhals er sinds 1951 wijnen met hart voor natuur en omgeving. Sinds 1985 zijn zij een erkend biologisch wijnbouwbedrijf. De filosofie is een gezonde bodem met respect voor alle leven dat daarin een voor de druivenstok belangrijke rol speelt. Voor de onder-begroeiing wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bemesters, bestaande uit geselecteerde gras- en klaversoorten en andere kruidgewassen. Naast traditionele druivenrassen zijn sinds begin jaren ’90 een geheel nieuwe generatie rassen aangeplant, optimaal geschikt voor de biologische landbouw.

De wijnen:  wij willen u meenemen in Schönhals’ opvattingen over wijnproductie. Zo natuurlijk mogelijk, met behoud van de soort-specifieke eigenschappen van de Wijnstok. Hoogwaardige en geconcentreerde wijnen door oogstbeperking. Door koele vergisting van de  druiven wordt bij de witte wijnen de nadruk gelegd op het uitdrukken van herkenbare fruitigheid. Ze zijn fris en dorstlessend. De rode wijnen rijpen maximaal drie jaar op eikenhout.  Ze zijn te typeren als karaktervol en geconcentreerd, maar nooit als robuust, eerder rond en altijd met behoud van fruitigheid. De wijnen van Schönhals, Internationaal gewaardeerd met jaarlijkse vakprijzen, zullen u bijblijven.

 

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Duitsland
Streek Biebelnheim, Rheinhessen
Oogstjaar 2013
Druivenras 100% Rivaner (Müller-Thurgau)
Bekroningen Nee
Meer informatie Meer informatie