Rode wijn

Schönhals Spätburgunder Selection - Bio

Review dit product als eerste

€ 15,95

Beschikbaarheid: In voorraad

Schönhals Spätburgunder Selection - Bio is beschikbaar in meervoud van 1

Korte omschrijving

Zeer geconcentreerde houtgerijpte Pinot-Noir met lange afdronk. De top van de spätburgunder's van Weingut Schönhals.

Schönhals Spätburgunder Selection - Bio

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Schönhals Spätburgunder Selection - Bio

Details

Smaakomschrijving:
zeer geconcentreerde pinot-noir (spätburgunder) met een gebouwde, minerale structuur. Mooie rijpe tannines. Op het palet aardbei, kers, zoethout en milde rokerige invloed. Zeer veel lengte in de afdronk..

Wijn/Spijscombinaties:
lamsvlees, kip in roomsaus, Pekingeend. Heerlijk om een bijzondere avond te beleven met je beste vrienden!

Vinificatie:
druiven van Schönhals' beste kalkmergel-percelen. Druiven zijn van klein-bessige pinot-noir kloon. Dit geeft een grote invloed van de druiveschil op de most. Traditioneel vergist op RVS met 18 maanden houtrijping op kleine eikenhouten vaten (nieuw hout).

Over de producent: gelegen in het hart van Rheinhessen, het oude stroomdal van de Rijn met zijn vruchtbare bodem van löss en riviersedimenten.  Met 13 hectare wijnbouwareaal produceert wijndomein Schönhals er sinds 1951 wijnen met hart voor natuur en omgeving. Sinds 1985 zijn is Schönhals een erkend biologisch wijnbouwbedrijf. De filosofie is een gezonde bodem met respect voor alle leven dat daarin een voor de druivenstok belangrijke rol speelt. Voor de onder-begroeiing wordt gebruik gemaakt van natuurlijke bemesters, bestaande uit geselecteerde gras- en klaversoorten en andere kruidgewassen. Naast traditionele druivenrassen zijn sinds begin jaren ’90 een geheel nieuwe generatie rassen aangeplant, optimaal geschikt voor de biologische landbouw.

De wijnen:
wij willen u meenemen in Schönhals’ opvattingen over wijnproductie. Zo natuurlijk mogelijk, met behoud van de soort-specifieke eigenschappen van de Wijnstok. Hoogwaardige en geconcentreerde wijnen door oogstbeperking. Door koele vergisting van de  druiven wordt bij de witte wijnen de nadruk gelegd op het uitdrukken van herkenbare fruitigheid. Ze zijn fris en dorstlessend. De rode wijnen rijpen maximaal drie jaar op eikenhout.  Ze zijn te typeren als karaktervol en geconcentreerd, maar nooit als robuust, eerder rond en altijd met behoud van fruitigheid. De wijnen van Schönhals, Internationaal gewaardeerd met jaarlijkse vakprijzen, zullen u bijblijven.Aanvullende Informatie

Land van herkomst Duitsland
Streek Biebelnheim, Rheinhessen
Oogstjaar 2011
Druivenras 100% Pinot-Noir (Spätburgunder)
Bekroningen GOUD bij Internationale Biowijnprijs 2011, 2e plaats bij ECO-winner 2011!
Meer informatie Meer informatie