Witte wijn

Altavins, Almodi Petit blanco

Review dit product als eerste

€ 7,76

Beschikbaarheid: In voorraad

Altavins, Almodi Petit blanco is beschikbaar in meervoud van 6

Korte omschrijving

Een plezierige fruitige wijn (appel, banaan, citrus) met ook florale kenmerken

Altavins, Almodi Petit blanco

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Altavins - Almodi Petit blanco

Details

Altavins

Altavins Viticulors
De DO Terra Alta is een kleine wijnregio in het zuid-westen van Catalonië op zo'n 200 km afstand van Barcelona. Deze regio vertegenwoordigt een duizend jaar oude Mediterrane geschiedenis en traditie. Door de kleine wijnproducent Altavins worden hier wijnen geproduceerd van een bijzondere finesse door het bijzondere terroir en het gebruik van traditionele druivenrassen. De filosofie is om wijn te produceren met repect voor het milieu. Dit is hier relatief eenvoudig. Door de constant aanwezige luchtstromen en lage neerslag komen schimmelziekten op de druivenstokken nauwelijks voor, zodat er nauwelijks hoeft te worden gesproeid met fungiciden.

Terroir:
het terroir wordt gekenmerkt door de relatief hoge ligging tussen 350 en 550 m boven zeeniveau. Dit geeft een verkoelende werking op de zeer overvloedige zonneschijn. Tot en met de oogsttijd staat er vrijwel voortdurend een verkoelende bries, deels afkomstig van de nabije Middellandse zee, deels uit het Ebro-dal dat om dit gebied heen ligt. De bodems zijn kalkrijk en weinig humusrijk. De structuur ervan is dicht, zodat de druiven hun water diep uit de grond moeten halen. Dit levert wijnen op met veel structuur en extract. Terra Alta wordt door Spaanse topvinologen als een van de grote wijngebieden van de toekomst beschouwd.

ALMODI PETIT BLANCO

Vinificatie:
de druiven worden met de hand geplukt. Koude inweking gedurende 8 uur en fermentatie temperatuurgecontroleerd op 16 - 18 gr. C op RVS. Daarna filtering en botteling.

Smaakomschrijving:
Deze wijn uit Catalonië heeft in de neus appel en banaan. Een beetje citrus. In de mond een mooie body dankzij de Grenache. Vriendelijk en rond met een frisheid door de mooie zuurgraad.

Wijn/Spijscombinaties:
Uitstekende maar stevige aperitiefwijn. Combineer met vis, wit vlees en salades.

Alcohol: 13,5%

Horizon:
drinken binnen 3 jaar na botteling
Aanvullende Informatie

Land van herkomst Spanje
Streek DO Terra Alta, Catalonië
Oogstjaar 2015
Druivenras Grenache blanc, Chardonnay en Sauvignon blanc
Bekroningen Nee
Meer informatie Meer informatie