• Clean wine 3
  • clear wine 1
  • close to wine 1
  • clever winemakers 1
  • Clean wine 2
  • Clear wine 2
  • Close to wine 2
  • Clever winemakers 2

Zuid-Afrikaanse wijn


Wij Nederlanders zetten voor het eerst onze voet aan wal bij Kaap de Goede hoop in 1647 na een schipbreuk van een onze VOC-schepen. Het duurde tot 1652 tot scheepsarts Jan van Riebeeck groenten en fruit ging verbouwen voor de passerende schepen. Verse groenten en fruit waren immers belangrijk voor de zeelieden die op hun lange tochten scheurbuik dreigden te krijgen door vitaminegebrek. Zuid-Afrika is inmiddels, mede onder invloed van de franse Hugenoten uitgegroeid tot een wereldspeler op de internationale wijnmarkt. Niet verwonderlijk dat Zuid-Afrikaanse wijnen veelal van de franse druivenrassen gebruik maakt, met als koploper de Chenin-blanc (Steen) De enige echt Zuid-Afrikaanse druivensoort is de veelgeprezen Pinotage-druif. Onder aanvoering van de National Wine and Spirit Board is het Wine of Origin concept geïntroduceerd. Sinds 2000 staat deze organisatie garant voor classificatie en geïntegreerde productie van de Zuid-Afrikaanse wijn. Het omvat kwaliteitswaarborgen met het WOO-label op de flessen, waterbeheersing en hergebruik van materialen in de wijnmakerij en goede arbeidsomstandigheden voor werknemers.

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.