Rode wijn

Bergsig Estate - Pinotage

Review dit product als eerste

€ 10,95

Beschikbaarheid: In voorraad

Bergsig Estate - Pinotage is beschikbaar in meervoud van 3

Korte omschrijving

Intens geparfumeerde, naar  ceder, verse bosaarde, pruimen en donkere bessen geurende wijn. Gastronomisch en krachtig, maar met een zachte tanninestructuur en levendig zuur. Mooie wijn bij geroosterd vlees en Aziatische gerechten.

Bergsig Estate - Pinotage

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Bersig Estate - Pinotage

Details

Logo Bergsig Estate

Bergsig Estate is gelegen aan de voet van de bergketens Hexrivier en de Drakenstein in de Breedekloof Vallei. Het landgoed omvat meer dan 437 hectare. Slechts een gedeelte ervan wordt gebruikt voor de wijnbouw. Het overige deel heeft een grote landschappelijke waarde. Bergsig Estate wordt dan ook beschouwd als een geschenk van de natuur, waar het onderdeel van uitmaakt. Het Estate, dat al sinds 1843 in handen is van de familie Lategan is dan ook IPW-gecertificeerd (Integrated Production of Wine). Vrij vertaald betekent dit wijnbouw in samenhang met de omringende natuur.De wijngaarden van het estate liggen tussen de 240 en 350 m boven zeespiegel, wat een prettig trage rijping van de druiven oplevert. De aroma's en extracten in de druiven kunnen zich hierdoor goed ontwikkelen. Ook omdat het verschil tussen dag- en nachttemperatuur hier groot is. Het dal wordt bevloeid door smeltsneeuw uit de winter. In het dal wordt de Breederivier smaller, waardoor er een trechter-effect ontstaat dat in de zomer voor nuttige afkoeling zorgt. Dit alles resulteert in een Mediterraan klimaat met +/- 980 mm neerslag per jaar. De visie en inzet van de familie Lategan in combinatie met de unieke ligging levert wijnen op die internationaal gewaardeerd worden, getuige de vele prijzen die met de wijnen zijn behaald.

 

BERGSIG ESTATE - PINOTAGE

Vinificatie:
hierover geeft de producent geen informatie. In ieder geval is de wijn houtgerijpt.

Smaakomschrijving:
hier valt gelukkig veel over te vertellen. De wijn heeft een wat aards karakter, typisch voor deze Zuid-Afrikaanse druif. Veder is de wijn intens geparfumeerd, met hints van verse bos-aarde, ceder, pruimen en zwarte bessen. In de mond krachtig en vol van smaak van smaak met levendige zuren en zachte tannines.

Wijn/Spijscombinaties:
deze wijn is eigenlijk zuiver gastronomisch van karakter. Doet het goed bij Aziatische gerechten (Curry), Mexicaanse bonenschotels en andere gepeperde gerechten. Ook prima bij geroosterd wit of rood vlees (BBQ's)

Alcohol:
14,5%

Tip: serveren bij 16 - 18 °C

Horizon: tenminste 5 jaar na botteling

 

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Zuid-Afrika
Streek Breede Rivier Vallei
Oogstjaar 2016
Druivenras 100% Pinotage
Bekroningen Nee
Meer informatie Meer informatie

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):