Witte wijn

Castel Firmian - Pinot Grigio, Riserva

Review dit product als eerste

€ 10,95

Beschikbaarheid: In voorraad

Castel Firmian - Pinot Grigio, Riserva is beschikbaar in meervoud van 3

Korte omschrijving

Elegante Pinot Grigio met een uitgebalanceerde combinatie van zowel fruitige als florale- en houtinvloeden.

Castel Firmian - Pinot Grigio, Riserva

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Castel Firmian - Pinot Grigio riserva

Details

Mezzacorona

Mezzacorona is opgericht in 1904 en is toonaangevend in de Noord-Italiaanse wijnregio Trentino (Alto-Aldige). Alleen hier al bewerken ze 2400 hectare wijngaard met als bekendste druiven van de streek Pinot grigio, Teroldego Rotaliano en Lagrein. Het wijnbedrif heeft weliswaar zijn wortels in Trentina, maar is inmiddels in heel Italië aanwezig met de productie van wijn. Bekende merken van hen zijn Mezzacorona, Rotari Feudo Arancio en Castell Firmian.

CASTEL FIRMIAN - PINOT GRIGIO RISERVA

Vinificatie:
De druiven worden met de hand geoogst. In de kelder worden ze geselecteerd, gekneusd en zacht pneumatisch geperst. Vervolgens koude voorweking gedurende 24 uur. De gisting wordt temperatuurgecontroleerd uitgevoerd geduren 12 - 15 dagen. 40% in roestvrij stalen vaten en 60% in eikenhouten barriques. Na de gisting blijft de wijn 5 - 8 maanden liggen op fijn depot met regelmatige omroering van de lees. Tussen de 10e en de 11e maand vindt de assemblage van de twee fracties plaats, gevolgd door filtering en botteling.

Smaakomschrijving:
de wijn is lichtgeel van kleur. De aroma's zijn complex met tonen van witte perzik en peer, subtiel aangevuld met kamille, zoethout en vanille In de mond is ze harmonieus, elegant en verfijnd met een frisse afwerking.

Wijn/spijscombinaties:
combineren met polenta-gerechten en tweede gangen op basis van wit vlees of vette en/of gerookte vis.

Alcohol: 13 %

Tip: serveren bij 12 - 14 °C

 

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Italië
Streek Trentino (Alto Aldige)
Oogstjaar 2016
Druivenras 100% Pinot Grigio (Pinot Gris)
Bekroningen Berliner Wein Trophy, 2018 - Gouden medaille (2016) | Concours Mondial de Bruxelles, 2016 - Zilveren medaille (2014) | Concours Mondial de Bruxelles, 2017 - Zilveren medaille (2015) | Decanter Wine Awards, 2016 - Bronzen medaille (2014) | Mundus Vini, 201
Meer informatie Meer informatie