Rode wijn

Castel Firmian - Teroldego Rotaliano Riserva

Review dit product als eerste

€ 10,95

Beschikbaarheid: In voorraad

Castel Firmian - Teroldego Rotaliano Riserva is beschikbaar in meervoud van 3

Korte omschrijving

Intense houtgerijpte rode wijn met een complex boeket van rijp bosfruit, pruimen, rode bessen en kruidige houtinvloeden.  In de mond zeer gul, harmonieus en met aangename tannines en een mooie lengte in de afdronk.

Castel Firmian - Teroldego Rotaliano Riserva

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Castel Firmian - Teroldego Rotaliano Riserva

Details

Mezzacorona

Mezzacorona is opgericht in 1904 en is toonaangevend in de Noord-Italiaanse wijnregio Trentino (Alto-Aldige). Alleen hier al bewerken ze 2400 hectare wijngaard met als bekendste druiven van de streek Pinot grigio, Teroldego Rotaliano en Lagrein. Het wijnbedrif heeft weliswaar zijn wortels in Trentina, maar is inmiddels in heel Italië aanwezig met de productie van wijn. Bekende merken van hen zijn Mezzacorona, Rotari Feudo Arancio en Castell Firmian.

CASTEL FIRMIAN - TEROLDEGO ROTALIANO RISERVA
de Teroldego wordt alleen maar verbouwd in Trentino, waar de druif haar oorsprong heeft. De naam verwijst naar de Piana Rotaliano, een alluviale vlakte tussen de rivieren Adige en Noce.

Vinificatie:
traditionele pulpgisting op 25 - 27 °C. Rijping op eikenhouten vaten gedurende 24 maanden, waarvan tenminste 12 maanden op kostbare Troncais of Allier vaten.

Smaakomschrijving:
Intense robijnrode rode wijn met een complex boeket van rijp bosfruit, pruimen en rode bessen. Dit, mooi versneden met de invloeden van hout geeft de wijn een aanvullende kruidigheid en iets rokerigs. In de mond zeer gul, harmonieus en met aangename tannines en een mooie lengte in de afdronk.

Wijn/spijscombinaties:
mooie wijn bij winter-stoofpotten, gergrild of gebraden rood vlees en risotto's.

Alcohol: 13%

Tip: serveren bij 16 - 18°C

Horizon:
tenminste 6 jaar na botteling

 

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Italië
Streek Trentino (Alto Adige)
Oogstjaar 2013
Druivenras 100% Teroldego Rotaliano
Bekroningen Berliner Wine Trophy, 2015 - Gouden medaille (2012) | Decanter Magazine, februari 2018 - 92 punten (2013) | Decanter Wine Awards, 2015 - Bronzen medaille (2012) | International Wine Challenge, 2015 - Bronzen medaille (2012) | Mundus Vini, 2015 - Gouden me
Meer informatie Meer informatie