Witte wijn

Bodegas Celaya, Bayanegra sweet Moscatel

Review dit product als eerste

€ 8,95

Beschikbaarheid: In voorraad

Bodegas Celaya, Bayanegra sweet Moscatel is beschikbaar in meervoud van 6

Korte omschrijving

Zoete, licht-stroperige wijn met invloeden van honing en Marmelade

Bodegas Celaya, Bayanegra sweet Moscatel

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Bodegas Celaya, Bayanegra sweet Moscatel

Details

Bayanegra, sweet Moscatel

 

Bodegas Celaya

is een groter wijnbedrijf met 90 jaar historie aan de zuid-oostelijke rand van de DO La Mancha. High-Tech ingericht om op grotere schaal wijnen te produceren. Vol-automatische controle van temperatuur, zowel in de vaten tijdens de vinificatie als in de totale ruimte. Zelfs de invloed van het daglicht wordt gecontroleerd. Geteeld worden de Verdejo, Airén, Moscatel, Tempranillo, Syrah en Cabernet Sauvignon. Het resultaat is een brede range aan technisch goed gemaakte wijnen die voor een uitstekende prijs te koop zijn.  

Bayanegra - sweet Moscatel

Vinificatie: 
de wijngaarden liggen op 800 m boven zeeniveau, met erg koude winters en droge zomers, warm overdag en fris 's nachts. De druiven rijpen daardoor langzaam, waardoor de aroma's in de druiven zich goed kunnen ontwikkelen. De druiven worden zeer laat geoogst als de helft van het vocht al uit de druif verdampt is. Het suiker- en extractgehalte is dan zeer hoog. De druiven worden als tros geheel geperst en onder temperatuurcontrole vergist in RVS vaten. Na een winterstilte worden de wijnen  gefilterd en gebotteld. Het resultaat is een bijna stroperig-zoete, krachtig smakende wijn.

Smaakomschrijving:
de Bayanegra sweet Moscatel is een mahoniekleurige, honingzoete dessertwijn. Vol van smaak met duidelijke invloeden van honing en marmelade. Op het palet krijgt de zoetheid tegenwicht van de frisse tonen van citrus, limoen en grapefruit. Dat maakt de wijn geconcentreerd, overweldigend en smaak, maar tegelijk lichtvoetig en sensueel.

Wijn/Spijscombinaties: 
aperitief, blauwschimmelkazen, noten en desserts.

Alcohol: 15%

Horizon: 8 jaar na botteling

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Spanje
Streek Albacete
Oogstjaar 2016
Druivenras 100% Moscatel
Bekroningen Nee
Meer informatie Meer informatie