Port

Grant Burge, 20 year old Port-styled wine

€ 44,95

Beschikbaarheid: In voorraad

Grant Burge, 20 year old Port-styled wine is beschikbaar in meervoud van 1

Korte omschrijving

20 jaar gelagerde portwijn met harmonieuze balans en fluweelzacht pallet van gedroogd fruit en tannines.Vele malen bekroond!

Grant Burge, 20 year old Port-styled wine

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Grant Burge, 20 year old Port-styled wine

Details

Smaakomschrijving:
de Grant Burge 20 jaar oude Tawny is een rijke, volgerijpte port-gestileerde wijn met een intense taankleur en een complex bouquet. Het pallet is zoet en mild, maar in de finale is ze droog en geeft ze een harmonische balans van gedroogd fruit en eik-tannines.

Wijn/spijscombinaties:
mooie portwijn als aperitief. Heerlijk bij blauwe schimmelkazen (blue-Stilton), notenmelange of i.c.m. espresso en of chocolade(desserts).

Vinificatie:
na de oogst en kneuzing werd de vinificatie gestart in open kuipen en gestopt op het punt van de gewenste zoetheid door de toevoeging van alcoholdestillaat van hoge kwaliteit. Na persing en filtering werd de wijn gerijpt in oudere eikenhouten vaten om d.m.v. micro-oxygenatie (trage zuurstofinwerking) een natuurlijke oxidatie tijdens het rijpingsproces te verkrijgen. Zo wordt complexiteit en harmonie nagestreefd, zonder overmatige invloed van hout-tannines. Tijdens de rijping werd het solera-systeem gebruikt tot 20 jaar na de eerste vatlagering. Rijping en botteling volgens het solera-systeem tot 20 jaar.

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Australië
Streek Barossa Valley
Oogstjaar 2017
Druivenras Grenache, Mataro, Shiraz
Bekroningen Gold Medals 23, Silver Medals 23, Bronze Medals 28, Trophies 13
Meer informatie Meer informatie