Witte wijn

Bergsig Estate - barrel fermented Chardonnay

Review dit product als eerste

€ 9,95

Beschikbaarheid: In voorraad

Bergsig Estate - barrel fermented Chardonnay is beschikbaar in meervoud van 6

Korte omschrijving

Deze houtgerijpte witte Zuid-Afrikaanse wijn van het Bourgogne-type is vol, rijp en complex van karakter. Goede balans tussen fruit, romige butterscotch en kruidig ​​eiken. Prima bij gevogelde en vis met romige sauzen

Bergsig Estate - barrel fermented Chardonnay

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Bergsig Estate - Barrel Fermented Chardonnay

Details

Logo Bergsig Estate

Bergsig Estate is gelegen aan de voet van de bergketens Hexrivier en de Drakenstein in de Breedekloof Vallei. Het landgoed omvat meer dan 437 hectare. Slechts een gedeelte ervan wordt gebruikt voor de wijnbouw. Het overige deel heeft een grote landschappelijke waarde. Bergsig Estate wordt dan ook beschouwd als een geschenk van de natuur, waar het onderdeel van uitmaakt. Het Estate, dat al sinds 1843 in handen is van de familie Lategan is dan ook IPW-gecertificeerd (Integrated Production of Wine). Vrij vertaald betekent dit wijnbouw in samenhang met de omringende natuur.De wijngaarden van het estate liggen tussen de 240 en 350 m boven zeespiegel, wat een prettig trage rijping van de druiven oplevert. De aroma's en extracten in de druiven kunnen zich hierdoor goed ontwikkelen. Ook omdat het verschil tussen dag- en nachttemperatuur hier groot is. Het dal wordt bevloeid door smeltsneeuw uit de winter. In het dal wordt de Breederivier smaller, waardoor er een trechter-effect ontstaat dat in de zomer voor nuttige afkoeling zorgt. Dit alles resulteert in een Mediterraan klimaat met +/- 980 mm neerslag per jaar. De visie en inzet van de familie Lategan in combinatie met de unieke ligging levert wijnen op die internationaal gewaardeerd worden, getuige de vele prijzen die met de wijnen zijn behaald.


BERGSIG ESTATE - BARREL FERMENTED CHARDONNAY


Vinificatie:

de producent geeft geen informatie over de wijze waarop deze houtgerijpte wijn is geproduceerd. De romige complexiteit in de wijn doet een ligging van de wijn op de lees vermoeden.

Smaakomschrijving:
Onmiskenbaar te omschrijven als een Bourgogne-stijl wijn met de romige karakteristieken van de houtrijping. Deze is prettig aanwezig en ondersteunt het fruit zonder te domineren. De wijn is vol en complex van karakter. De afdronk is zacht.

Wijn/Spijscombinaties:
Plezierige herfstwijn. Gastronomisch geschikt bij gevogelte, zoals eend, patrijs en duif en vis in romige sauzen en gerechten met paddestoelen.

Alcohol: 14%

Tip: serveren bij 12 - 14 °C

Horizon: tenminste 4 jaar na botteling

 

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Zuid-Afrika
Streek Breede Rivier Valei
Oogstjaar 2017
Druivenras 100 % Chardonnay
Bekroningen Prescient Chardonnay Report, 2017 - 90 punten (2016)
Meer informatie Meer informatie

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):