Witte wijn

Quinta da Lapa - Reserva branco

Review dit product als eerste

€ 9,95

Beschikbaarheid: In voorraad

Quinta da Lapa - Reserva branco is beschikbaar in meervoud van 6

Korte omschrijving

Portugese witte wijn van de druif Arinto, gecombineerd met Chardonnay en Viognier. De frisheid en aromatiek van de Sauvignon blanc, maar net even anders. De milde houtrijping zorgt voor een complex glas wijn met kenmerken van citrus en tropisch fruit.

Quinta da Lapa - Reserva branco

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

  • Quinta da Lapa - Reserva Branco

Details

Quinta da Lapa - Logo

MEER DAN 300 JAAR GESCHIEDENIS

De historie van Quinta da Conceicão da Lapa gaat terug tot 1706. Het was Don Lorenzo zelf, een man van adel en grote politieke invloed, die mede aan de basis stond van de bloei van Lissabon met wijnen van hoge kwaliteit. Hij bouwde een nieuwe wijnmakerij met bijgebouwen bouwde in 1733. Aan geld was geen gebrek! De wijngaarden werden herplant met authentieke inheemse druivenrassen. Jaren later werd het huis dat dateert van 1756 aangepast om gasten te kunnen verwelkomen in een comfortabele en luxe omgeving. Deze statuur heeft Quinta da Lapa nog altijd. Quinta da Lapa straalt kwaliteit uit in al zijn geledingen. In de eerste plaats met de wijnen, die gelauwerd zijn met vele internationale prijzen. Het estate uit Tejo, dicht bij Lissabon omvat nu zo'n 67 hectare wijngaard.

Tejo
De regio Tejo ligt in het hart van Portugal, nabij de hoofdstad Lissabon. Het heeft diepe wortels in de rivier de Taag die verantwoordelijk is voor de vele ideale terroirs voor de wijnbouw van Portugese druiven. De Romeinen stonden hier aan de basis van de wijnbouw. Tejo is daarmee een van de oudste wijnproducerende regio's van het land en zelfs van Europa. De wijnen worden er gekenmerkt door een hoge kwaliteit en authenticiteit.

QUINTA DA LAPA - RESERVA BRANCO

Herkomst:
regio Tejo, bodems met kalksteen

Vinificatie:
Traditioneel en temperatuurgecontroleerd in RVS vaten, aangevuld met 4 maanden rijping op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten

Omschrijving:
Een wijn met aroma's van citrus. Denk bij deze wijn aan de aromatische frisheid van de Sauvignon blanc aangevuld met invloeden van tropisch fruit. De invloed van hout maakt de wijn ronder in de mond, wat een complexe en elegante wijn oplevert met een mooie lange afdronk.

Wijn/Spijscombinaties:
perfect bij stoofschotels en visbouillons,  Zalm, Tonijn, Kabeljauwschotels in de oven

Alcohol:
13 %

Tip: serveren bij 10 - 12 °C

Horizon:
tenminste 5 jaar na botteling
|

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Portugal
Streek Tejo
Oogstjaar 2017
Druivenras Arinto 35% Chardonnay 35%, Viognier 30%
Bekroningen Wine Enthusiast 2016 Best Buy 2016 | Wine Magazine Best Buy, 88 punten | Zilveren medaille - Wines of Portugal Contest 2012, 88 punten
Meer informatie Meer informatie