Witte wijn

Waterkloof, Circle of Life, White

Review dit product als eerste

€ 15,95

Beschikbaarheid: In voorraad

Waterkloof, Circle of Life, White is beschikbaar in meervoud van 1

Korte omschrijving

Een witte wijn met intense aroma's van limoen, grapefruit en perzik, aangevuld met topisch fruit. Zacht en complex in de mond en zeer aanhoudend in de afdronk

Waterkloof, Circle of Life, White

Klik op bovenstaande afbeelding voor een groter formaat.

Meer Views

Details

Waterkloof Circle of Life

De fransman Paul Boutinot zocht sinds 1993 jarenlang in de top-terroirs van Frankrijk om er een wijngaard te kopen. Het lukte niet (niet verkrijgbaar of veel te duur). Om topwijnen te kunnen produceren moest hij het dus buiten Frankrijk gaan zoeken en in 2004 had hij beet! Hij kocht de zuidelijke hellingen van de Schapenberg, gelegen aan False Bay aan de Kaap. Watekloof was geboren. Ondanks dat er al sinds 1970 druiven werden verbouwd, herplantte Paul pas in het midden van de jaren '90 de best renderende druiven in dit koelste gebied van de Kaap. Het estate omvat in totaal 100 hectare, waarvan 56 hectare staat beplant met druiven die er biodynamisch geteeld worden. Het overige deel wordt beheerd met het oog op het behoud van de unieke fauna en flora op het estate. In 2008 is Waterkloof hiervoor bekroond  met de Champion Staus van het World Wildlife Fund's Biodiversity & Wine initiatief.


WATERKLOOF - CIRCLE OF LIFE, WHITE

Vinificatie: 

alle druiven werden whole-bunch gekneusd. Vervolgens werd de Sauvignon blanc en Chenin blanc apart gevinifieerd gedurende 7 maanden op eikenhouten barrels van 600l. De Chenin blanc en Sémillon en Chardonnay werd gedurende die periode op roestvrij stalen vaten vergist. De vergisting verliep spontaan, zonder toevoeging van reingist. Gedurende de rijpingsperiodevan 4 maanden is de wijn op het fijne depot gelagerd. Daarna assemblage en filtering.

Omschrijving:
het resultaat is een complexe wijn met intense aroma's van limoen, grapefruit en perzik, aangevuld met een natuurlijke zuurgraad. De body is licht crème-achtig en zacht van smaak door de ligging op de lees. De afdronk is lang aanhoudend.

Wijn/spijscombinaties:
witvlees, zalm, schaaldieren en vis met saus.

Alcohol: 13,5%

Tip: serveren bij 12 - 14°C

Horizon: tenminste 7 jaar na botteling

 

Aanvullende Informatie

Land van herkomst Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Oogstjaar 2013
Druivenras 60% Sauvignon blanc 33% Chenin Blanc 4% Chardonnay 3% Semillon
Bekroningen Platter's South African Wine Guide 2016 - ***** (2013) | WineLife Magazine Apr/Mei 2016 - zeer goed
Meer informatie Meer informatie